Τεχνικές Ελέγχων και Συστήματα Αξιολόγησης του Ελεγκτικού Έργου

Τη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Πειραιώς 211) διημερίδα με θέμα:

«Τεχνικές Ελέγχων και Συστήματα Αξιολόγησης του Ελεγκτικού Έργου – Παρουσίαση και αξιολόγηση προγραμμάτων Γ.Ε.Δ.Δ.».

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διημερίδα, την οποία διοργάνωσαν το Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης(Γ.Ε.Δ.Δ.), το Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής εργασίας ομάδας υπαλλήλων του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και της Ειδικής υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, με συντονιστή τον ΓΕΔΔ και επιστημονικό σύμβουλο το Διοικητικό Επιμελητήριο (ΔΕΕ).

Η συμβολή του ΔΕΕ στο έργο υπήρξε καθοριστική, δεδομένου ότι η σχετική μελέτη που εκπόνησε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους η ομάδα έργου του ΔΕΕ απετέλεσε τη βάση για την παρούσα εργασία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δεικτών αξιολόγησης του έργου των Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα.

Το ΔΕΕ θα συνεχίσει να συμμετέχει και στην επόμενη φάση της εργασίας ως επιστημονικός σύμβουλος, με επικεφαλής της ομάδας έργου το επίτιμο μέλος του Καθηγητή κ. Δ. Αργυριάδη. Αντικείμενο της φάσης αυτής θα είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων για τη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων που είναι αναγκαία για την εφαρμογή του συστήματος των δεικτών αξιολόγησης σε όλα τα Σώματα Ελέγχου και Επιθεώρησης, που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

    1. Μελέτη: Δημιουργία δεικτών παρακολούθησης και αξιολόγησης του έργου των ελεγκτικών μηχανισμών
  1. Πρόγραμμα διημερίδας
Συνδέστε μας με τα κοινωνικά δίκτυα:

Αφήστε μια απάντηση