Το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος εγκαινιάζει μία νέα εκδοτική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δράσης της Ειδικής Γραμματείας Περιφερειακής Πολιτικής για την ηλεκτρονική διάθεση της Σειράς των Ερευνητικών Εργασιών προς Συζήτηση, η οποία εστιάζει στην προαγωγή της μελέτης του οργανωτικού και του αναπτυξιακού φαινομένου με διεπιστημονική προσέγγιση.

Τα Κείμενα Συζήτησης είναι έγγραφα ευέλικτης (ψηφιακής) έκδοσης. Διέπονται από δημιουργικότητα, δημοσιεύονται προς ένα επιλεγμένο αναγνωστικό κοινό με στόχο να εκκινήσουν τη δημόσια συζήτηση και να ζητήσουν τα σχόλια των παρατηρητών του δικτύου, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των πολιτικών οργανώσεων και των ομάδων κοινωνικής πίεσης γύρω από ένα θέμα οργανωτικής και αναπτυξιακής φύσεως. Μπορεί να βασίζονται σε πρωτότυπη έρευνα, τοποθετούν την ανάλυση στο ευρύτερο πλαίσιο της βιβλιογραφίας και εξετάζουν ρητά την προοπτική της πολιτικής.

Ειδικότερα, η Σειρά φιλοδοξεί να προάγει το δημόσιο διάλογο με ερευνητική στόχευση σε ζητήματα της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Ανάπτυξης, συνδυάζοντας θεωρήσεις και εργαλεία της Διοικητικής Επιστήμης προεχόντως, αλλά και της Πολιτικής, της Νομικής, της Οικονομικής, της Περιφερειακής και της Περιβαλλοντικής Επιστήμης, αναδεικνύοντας θέματα στον ελληνικό και το διεθνή χώρο.

Κείμενα προς δημοσίευση μπορούν να υποβάλλουν τα μέλη και οι φίλοι του ΔΕΕ. Μπορεί να συνοδεύονται από αίτηση εγγραφής μέλους για τα μη μέλη.

Οδηγίες προς Συγγραφείς

Τα Κείμενα υποβάλλονται στα ελληνικά, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου cmparmparousi@uth.gr, τηρώντας τις ελάχιστες κοινές προδιαγραφές συγγραφής των επιστημονικών άρθρων. Οι συγγραφείς δεσμεύονται, ότι δεν έχουν δημοσιεύσει ή υποβάλει προς συζήτηση τα Κείμενά τους σε άλλο έντυπο. Σε περίπτωση δημοσίευσης παρόμοιου κειμένου, αυτό δηλώνεται από τον συγγραφέα.

Το όνομα και τα άλλα στοιχεία του συγγραφέα, καθώς και ο τίτλος του Κειμένου πρέπει να υποβάλλονται στην ίδια σελίδα με το κυρίως σώμα (τίτλο, κείμενο, βιβλιογραφικές αναφορές). Τα υποβαλλόμενα Κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από δύο περιλήψεις, στα ελληνικά και στα αγγλικά, όχι μεγαλύτερες των 150 λέξεων και πέντε λέξεις–κλειδιά με αλφαβητική σειρά. Η έκταση των Κειμένων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 8.000 λέξεις, συμπεριλαμβανομένων των περιλήψεων, αναφορών και υποσημειώσεων. Οι υποσημειώσεις συνιστάται να είναι οι ελάχιστες δυνατές ως οι απολύτως απαραίτητες.

Για τις αναφορές χρησιμοποιείται το σύστημα Harvard. Οι αναφορές στο κείμενο περιλαμβάνουν το επώνυμο του συγγραφέα και το έτος έκδοσης της δημοσίευσης, π.χ. Παπαδημητρίου, 2021. Οι άμεσες αναφορές πρέπει να δίνουν και τον αριθμό της σελίδας ή των σελίδων, π.χ. Παπαδημητρίου, 2021:238. Σε περίπτωση περισσότερων αναφορών του ίδιου συγγραφέα για το ίδιο έτος, πρέπει να χρησιμοποιείται η διάκριση με α, β, γ κ.λπ. για το έτος. Οι βιβλιογραφικές αναφορές καταχωρούνται αλφαβητικά στο τέλος του κειμένου, αρχίζοντας από τις ξενόγλωσσες και καταλήγοντας στις ελληνόγλωσσες. Το περιεχόμενο των Κειμένων πρέπει να ακολουθεί την εξής δομή: Τίτλος, Στοιχεία Συγγραφέα, Περίληψη, Λέξεις–Κλειδιά, Εισαγωγή, Κυρίως Μέρος, Ευχαριστίες, Βιβλιογραφικές Αναφορές.

Για τη μορφοποίηση των Κειμένων οι συγγραφείς πρέπει να χρησιμοποιούν: Γραμματοσειρά Verdana, 10 pts, μονό διάστιχο.

Εκ μέρους της Ειδικής Γραμματείας Περιφερειακής Πολιτικής,

Δρ Κώστας Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΕ

Δρ Χριστίνα Μπαρμπαρούση, Μέλος ΔΣ ΔΕΕ, Ειδική Γραμματέας

Δημοσιεύσεις ανά έτος