Σύσταση (άλλης μιας) Γενικής Γραμματείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού έργου

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σήμερα (12-12-2012) στη βουλή, μεταξύ των άλλων διατάξεων για τις συγχωνεύσεις φορέων, υιοθετείται σε κάποιο βαθμό η εισήγηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΑΣΑ) για το σύστημα διακυβέρνησης της Ελλάδας το φθινόπωρο του 2011, τις οποίες στη συνέχεια, εξειδίκευσε η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) με επικεφαλής  τον κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, “Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, η οποία θα υπάγεται στον πρωθυπουργό και θα έχει κεντρικό ρόλο στην κυβέρνηση, μέσα από τον προγραμματισμό, την οργάνωση, την παρακολούθηση και τον συντονισμό μεταξύ των υπουργείων, την επίλυση διαφωνιών που προκύπτουν από συναρμοδιότητες, τη διασφάλιση της συνεκτικότητας του κυβερνητικού έργου και τον έλεγχο για την εκτέλεσή του.
Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού (ΓΓΣ) θα καταρτίζει το πρόγραμμα του κυβερνητικού έργου, θα παρακολουθεί την εφαρμογή του, θα διενεργεί τον απαιτούμενο συντονισμό και σε περίπτωση διαφωνίας, θα  συγκαλεί διυπουργική σύσκεψη γενικών γραμματέων.
Υπό την ΓΓΣ θα λειτουργούν οι εξής τομείς:
– Εξωτερικών και Άμυνας,
– Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης,
– Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος,
– Παιδείας και Πολιτισμού,
– Εργασίας και Υγείας,
– Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
– Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,
– Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Της ΓΓΣ θα προΐσταται γενικός γραμματέας με πενταετή θητεία, η οποία θα μπορεί να ανανεωθεί μόνο μία φορά, με απόφαση πρωθυπουργού, στον οποίο και θα υπάγεται. Για τις ανάγκες της, συστήνονται 63 θέσεις προσωπικού, οι οποίες θα καλυφθούν είτε από μετακλητούς είτε με αποσπασμένους” κατά το άρθρο του Αχ. Χεκίμογλου στο ΒΗΜΑ της 12-12-2012
Συνδέστε μας με τα κοινωνικά δίκτυα: