Συνέλευση των Αντιπροσώπων Β (Δεκέμβριος 2004)

Η Β-Φθινοπωρινή Συνέλευση των Αντιπροσώπων (άρθρο 7 του Καταστατικού), φιλοξενήθηκε στο Ξενοδοχείο Park στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00.

Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, οι εργασίες της Συνέλευσης αφορούσαν στον απολογισμό του ΔΣ, στον προϋπολογισμό του έτους 2005, στην πρόοδο των εργασιών των Επιτροπών του ΔΕΕ, στην αποδοχή των νέων μελών και στην αναγόρευση του κ. Μιχαήλ Δεκλερή Επ. Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας ως Eπίτιμου μέλους του Επιμελητηρίου μας. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη επίτιμα μέλη του Επιμελητηρίου μας σε προηγούμενες εκδηλώσεις έχουν αναγορευθεί οι κκ. Δημήτριος Αργυριάδης και Γεώργιος Παπαδημητρίου.

Η Συνέλευση διεξήχθηκε υπό τον συντονισμό τριμελούς Επιτροπής με Πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Νταή (ΥΠΕΣΔΔΑ) και μέλη τον κ. Παναγιώτη Ζαρίφη (ΥΠΕΣΔΔΑ) και Σταύρο Ακαλίδη (ΥΠΕΘΟ).

Το πρώτο θέμα που αναπτύχθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΔΕΕ κ. Κώστα Παπαδημητρίου αφορούσε στον επιχειρησιακό απολογισμό του έτους 2004. Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε : στην εκπροσώπηση του ΔΕΕ στο Συνέδριο του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ΑΔΕΔΥ, στην εκπροσώπηση του ΔΕΕ σε επιστημονικά Συνέδρια υπό την αιγίδα της ΑΔΕΔΥ, στη συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για την ικανοποίηση του πολίτη από τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης (Παρατηρητήριο του Πολίτη). Συνεχίζοντας ο κ. Κώστας Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην εκπροσώπησή μας από τον Πρόεδρο και Καθηγητή κ. Αντώνιο Μακρυδημήτρη στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη Δημόσια Διοίκηση. Ακόμη αναφέρθηκε αναλυτικά στην διεξαγωγή διημερίδας στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με θέμα τον Κώδικα Διοικητικής Ηθικής και Δεοντολογίας (9-10 Οκτωβρίου 2004), στην υποβολή δύο προτάσεων στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL (Οκτώβριος 2004), στη δημιουργία δύο νέων Επιτροπών της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τον συντονισμό της Μαρίας Ραμματά, καθώς και της Επιτροπής Διοικητικής Ιστορίας (Νοέμβριος 2004) υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Διονύση Μοσχόπουλου και του Νίκου Λένου μέλους ΔΣ του ΔΕΕ και τέλος στην πρόσληψη της κας Σοφίας Μαντέ που όλοι είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε η οποία ανέλαβε την διοικητική υποστήριξη του ΔΕΕ από τον Αύγουστο του 2004.

Ο απολογισμός εγκρίθηκε από τα μέλη.

Στη συνέχεια, το λόγο είχε ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάνος Λιβεράκος ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για την απόκτηση ΑΦΜ και την ανάθεση της αναδιοργάνωσης της ιστοσελίδας μας στην εταιρεία Brainstorming.

Συνεχίζοντας ο κ. Π. Λιβεράκος παρουσίασε τον Προϋπολογισμό του έτους 2005, αναφερόμενος στις κατηγορίες εσόδων-εξόδων και σημειώνοντας το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού του ΔΕΕ και την συνεπαγόμενη κατάργηση των δύο προηγούμενων. Αμεσα θα ενημερωθείτε για το νέο αυτό λογαριασμό.

Μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από τα παριστάμενα μέλη ο κ. Π. Λιβεράκος ανακοίνωσε ότι το επίτιμο μέλος μας κ. Δημήτριος Αργυριάδης έχει συνάψει μια συμφωνία τεχνικής βοήθειαςμε την Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης της Νοτίου Αφρικής διάρκειας έξι μηνών, στο πλαίσιο της οποίας μπορούν να συμβάλλουν μέλη ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του Προγράμματος αυτού. Οσοι ενδιαφέρονται ας εκδηλώσουν ενδιαφέρον στον κ. Πάνο Λιβεράκο, Γραμματέα ΔΣ.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης είχαμε τη χαρά να βραβεύσουμε το μέλος μας κ. Γιώργο Χαραλαμπόπουλο για την απάντησή του σε σχετικό ερώτημά μας (γι’αυτό κοιτάμε πάντα τα μηνύματα από το ΔΕΕ) ως προς την ονομασία για το ηλεκτρονικό περιοδικό μας ΔΕΕ@λόγος. Το βιβλίο «Εκθέσεις εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Διοίκηση 1950-1998» (από τις Εκδόσεις Παπαζήση) με επιμέλεια του Προέδρου μας κου Αντώνιου Μακρυδημήτρη και μέλους μας κου Νίκου Μιχαλόπουλου παρέδωσε η κα. Μαρία Ραμματά (μέλος ΔΣ) κάνοντας μια σύντομη αναφορά σ’ αυτό και<

Συνδέστε μας με τα κοινωνικά δίκτυα: