Σε 11.000 υπολογίζει το Υπουργείο Μεταρρύθμισης τους ακατάλληλους υπαλλήλους

Aπό τις ιστοσελίδες του ΣΚΑΙ:

“Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, και των επικεφαλής της τρόικα, με τις δύο πλευρές ωστόσο να μεταθέτουν για μελλοντική συνάντησή τους την οριστικοποίηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η νέα συνάντηση πιθανότατα θα λάβει χώρα εντός των επόμενων ημερών.

Οι εκπρόσωποι
 της τριμερούς φέρεται να μην έθεσαν θέμα απολύσεων στο Δημόσιο τομέα, ζητώντας όμως αποτελέσματα κι όχι εξαγγελίες, γεγονός που ενδέχεται να υποδεικνύει πως η μείωση προσωπικού στο Δημόσιο θα επιχειρηθεί όχι μέσω απολύσεων αλλά μέσω συνταξιοδοτήσεων και της αναλογίας μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις.


Παράλληλα
, θα γίνει απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων που κρίνονται ακατάλληλοι. Σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Μανιτάκη, οι επίορκοι και ακατάλληλοι δημόσιοι υπάλληλοι ανέρχονται σε 11.000 και θα είναι οι πρώτοι που θα απομακρυνθούν

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε την τρόικα ότι έως το τέλος του έτους θα εχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του κράτους, χωρίς όμως να δεσμευθεί απόλυτα για το δημοσιονομικό όφελος απο την εν λόγω διαδικασία προτού αυτή ολοκληρωθεί”.

Πολύ ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις αυτές αλλά μένουμε με την αμφιβολία… Ποιός και με ποια κριτήρια καταλληλότητας μέτρησε τους ακατάλληλους δημοσίους υπαλλήλους. Και ποιούς ακριβώς υπαλλήλους μέτρησε, αυτούς των υπουργείων (100.000), αυτούς των ΟΤΑ (80.000), αυτούς των ΝΠΔΔ (120.000), συνυπολόγισε τους εκπαιδευτικούς (150.000) κλπ. Επιπλέον, μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσει το μέτρημα από τους ακατάλληλους πολιτικούς που προίστανται των υπαλλήλων;

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Συνδέστε μας με τα κοινωνικά δίκτυα: